Ellebel op Hitipeuw.NL
Let there be light
HITIPEUW.NLHomeLibraries/bibliotheken
Bibliotheek MKC Houten
lanterns/lantaarnpalenreizenPrikbord/variaLet there be lightContact
Bibliotheek MKC Houten

 

  Bibliotheek 

 vanaf eind 2014 heeft onze bibliotheek een naamsverandering ondergaan:

bibliotheek MoluksKennisCentrum Houten
oftewel    bibliotheek MKC Houten


 
Mijn meest recente project: Van rommelzolder tot bibliotheek.

(december 2010)

Inmiddels is de bibliotheekcollectie online te raadplegen.
Ga hiervoor naar onze website :
www.bibliotheekmoluksekerken.com

 

 

Vanaf 1 november 2008 is de bibliotheek van het MKC te bezoeken op de 3e verdieping van het Moluks Kerkelijk Centrum in Houten.

Bezoek bibliotheek op afspraak.

 

Studiezaal bibliotheek MIKS

Adres: bMKC, Oud Wulfseweg 1-05, 3992 LT  Houten

 

BibliotheekCommissie  heet iedereenvan harte welkom: v.r.n.l. Maureen Sabandar-Mumu, Saar Lekatompessy-Pattinasarany en Ellen Hitipeuw-Palyama

 Al een tijd op zoek naar de geschiedenis van de molukse kerken, haar kerkgenootschappen en wilt u meer weten over de geloofsbeleving van Molukkkers in Nederland? Andere religies van de wereld zijn ook goed vertegenwoordigd in de collectie.

Of bent u werkzaam als pastoraal medewerker, diaken, kerkeraadslid, predikant,, zondagschoolleider of catecheet? Zit u in een kerkkoor, gospelgroep of doet u onderzoek vanuit het conservatorium? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

 

STUDIEZAAL

   
 
In de studiezaal kan de bezoeker in de online publiekscatalogus naar hartelust zoeken naar literatuur, tijdschriften(- artikelen), koorliederen, muziek en CD's of DVD's van kerkrituelen. In de studiezaal staat een groot deel van de boeken- en brochurescollectie in de open opstelling. Via een herleide Basisclassificatie van de Koninklijke Bibliotheek kan het materiaal van de plank worden gehaald om in te zien. Er zijn 20 zitplaatsen, verdeeld over 6 tafels. Bij de tijdschriften is een zithoekje om tijdschriften door te b

 

AUDIO VISUELE MIDDELEN - ZAAL

 

Dit is een kleine zaal met een kinderhoek. Zondagschoolleiders kunnen hier met hun groepje kinderen aan het werk om geloofsthema's uit te werken.

      

 

Bezoekers kunnen in deze ruimte muziek beluisteren of bekijken, de zaal beschikt over een DVD- , Video- en CD- speler. Er kunnen ook cursussen worden georganiseerd om een 'suling (dwarsfluit), tifa- en gitaar of keyboard te leren bespelen. Zangkoren, muzikanten en gospelgroepen kunnen hier zoeken naar (maleis- en of anderstalige) teksten van liederen uit zangbundels- en van bladmuziek.

De oude platen- en videobandencollecties worden nu digitaal opgeslagen, zodat de originele banden en platen behouden blijven. B.v. op video: de sluiting van de oude kerk- en in gebruikname van de nieuwe kerk 'Pniel' in Opheusden (1991 en 1992), een registratie op LP van een inzegening van een predikant uit de jaren '60.  Er ligt nog veel materiaal, dat moet worden bewerkt, maar helaas ontbreekt het ons aan gelden om dit projekt goed vorm te geven en het beschikbaar te stellen aan derden. Met de weinige middelen, die ons ter beschikking staan, hebben wij keuzes moeten maken, welke projekten prioriteit hadden.

 

 FACILITEITEN

De bibliotheek is een referentiebibliotheek, d.w.z. er worden geen boeken uitgeleend. Veel materiaal valt onder de categorie grijze literatuur, is in eigen beheer uitgegeven en moeilijk vervangbaar.

Er is een kopieerapparaat en tegen een kleine vergoeding kunnen kopieen worden gemaakt.

 

 

 

MET DANK AAN ONZE SPONSORS":

Stichting Het Gebaar voor de financiering van de basisvoorzieningen voor de inrichting van de bibliotheek

MIKS vrijwilligers

KerkVoogdijRaad Molukse Kerken in Houten

Geredja Indjili Maluku

Noodgemeente Geredja Protestan Maluku di Belanda

Bibliotheek van het Vredespaleis

 

Trompenburg, kantoorinrichting

Stichting Docete, authoriteit op het gebied van pastorale arbeid en catechisme

en de vele schenkers van literatuur, audiovisuele materialen tot pakken koffie toe!!!

 

KOM EN BEZOEK bMKC IN HET MKC

Houten

 

Meer informatie op de website: www.molukskenniscentrum.com

 

naar boven

 


HITIPEUW.NLHomeLibraries/bibliothekenBibliotheek MKC Houtenlanterns/lantaarnpalenreizenPrikbord/variaLet there be lightContact
Collections/collecties
Catalogue/Catalogus
Looking for/verlanglijst
Acquisition/aanwinsten